Ta naložbeni projekt je bil označen kot neizvedljiv in ni dosegel faze glasovanja.

Vrednost izvedbe presega 20.000 eur, delno pa je vsebina že vključena v predlogu št. 37 (tako vsebina kot lokacija), ki se nanaša na košarkaško igrišče.


Športni center Pekre 1

iriedl iriedl  –  09. 11. 2020  –  Območje 3

Zakaj ta predlog? Katero temo, težavo oz. izziv projektni predlog naslavlja?

v Pekrah se že leta razvija ideja o dodatnih vsebinah poleg nogometnega ogrišča. košarkarsko igrišče (3X3) in ofbojkarsko igrišče so želja otrok in mamic ter mladih, ki si želijo udejstvovati tudi v drugih športnih dejanostih, prav tako pa bi omogočili druženje različnih generacij. v tem delu mesta namreč ni podobnega igrišča, zato se tukaj zbirajo posamezniki iz Peker, Limbuša, Radvanja in Studenc.

Poleg nogometnega igrišča, ki ga imamo bi z igriščem košarke (3X) in odbojkarskem igrišči popestrili športno dejavnost različnih generacij.

 

Kaj konkretno predlagate? Kaj je bistvo vašega predloga? Kaj se bo zgodilo?

Predlagamo asfaltiranje površine 30X20 metrov, na katerem se bi izgradilo košarkarsko ulično  igrišče (3X3) v velikosti 14X10 metrov in odbojkarsko igrišče 18X9 metrov. Asfaltna površin, z odstranitvijo odbojkarske mreže bi se lahko koristil za večnamensko druženje krajanov.

Kako naj bi se projekt izvedel? Katere aktivnosti bi bilo treba izpeljati?

Gradbena izvedba terena, asfaltiranje in polaganje drenažne gobljive cevi FI 100 mm, vključno s priklopom na cestni požiralnik.

Postavitev dveh reflektorjev na zgornji strani asfaltne ploščadi po ulico Vekoslava Špindlerja.

Kje konkretno naj bi se projekt izvajal?

Ob Bezjakovi ulici nad obstoječem igriščem za nogomet z umetno travo pod ulico Vekoslava Špindlerja. Zemljišče je last MOM. (25/14) - podatek iz MOM.

Kaj bi se po izvedbi projekta spremenilo, izboljšalo?

Otrokom in mladostnikom, kakor tudi starejšim rekreacijo iz naše in sosednjih krajevnih skupnosti in Mestnih četrteh bi omogočili več izbirnosti in vsebin za kvalitetno preživljanje prostega časa. Glede na rezultate poročila o upadu gibalne učinkovitosti in naraščanja debelosti slovenskih otrok po razglasitvi epidemije Covit 19 je ideja tudi zelo aktualna in bo pripomogla k ukrepu za omejitev škode v zdravju našega podmladka. Starejši generaciji pa vzdrževanje kondicije.

S tem projektom bi počastili in postavili pomnik ob 30. letnici Pekrskih dogodkov.

željene fotografije in izris parcele lahko pošljemo dodatno, saj nam ni bilo omogočeno dodat priponk.


Vrednost projekta: 20000 €

Izvedljivo do vrednosti 20.000 eur


Če želiš komentirati, se moraš vpisati ali registrirati.
    Nima definiranih mejnikov