razGIBAJ - Digitalne rekreacijske table (Bresternica, Kamnica, Lent)

Neža Lovše Neža Lovše  –  10. 11. 2020  –  Območje 1
313.jpg
313.jpg

Zakaj ta predlog? Katero temo, težavo oz. izziv projektni predlog naslavlja?

Stres ne obremenjuje le odraslih, ampak tudi že mladostnike in otroke. Določene vaje pomagajo (otrokom in mladostnikom) pri premagovanju čustvenih in fizičnih sprememb, ki jih preživljamo. Razvijamo zdrav duh, disciplino, koncentracijo ter medvrstniško povezovanje in sodelovanje. Izvedbe omogočajo večjo zbranost in lažje obvladovanje stresa.

Kaj konkretno predlagate? Kaj je bistvo vašega predloga? Kaj se bo zgodilo?

Izvajanje vaj v naravi. Izboljšanje imunskega sistema, večja umirjenost in posledično boljše počutje ter zdravje. Večja je intelektualna sposobnost. S pomočjo izvajanja vaj se tudi ritem dihanja, ki ob stresu ruši ravnovesje in povzroča razne zaplete (bolezni), uravnava.

Kako naj bi se projekt izvedel? Katere aktivnosti bi bilo treba izpeljati?

S postavitvijo petih digitalni, interaktivnih tabel bi se mimoidoči ali namenski uporabniki razgibali in hkrati informirali katere vaje podpirajo določene dele telesa in kaj z njimi pridobijo. S pomočjo digitalnih tabel omogočamo udeležencem na dovolj veliki razdalji pravilno izvajanje vaj ter s tem okrepimo njihov imunski sistem, hkrati je na voljo izbira ustrezne ure za mimoidoče. Obiskovalec vseh 5.lokacij prejme nagrado preko spleta. 

Kje konkretno naj bi se projekt izvajal?

Projekt povezuje več občinskih enot in sicer: 1.lokacija ne nahaja ob igrišču pri Veslaškem klubu v Bresternici, 2.lokacija se nahaja ob igrišču pri Brodarskem društvu Sidro, 3.tretja lokacija se nahaja ob igrišču pri osnovni šoli v Kamnici, 4.lokacija se nahaj ob igrišču pred Račjim Dvorom, 5. lokacija se nahaj na Lentu pred sodnim stolpom ("Benetke"). Projekt se lahko izvede na več ali manj lokacijah v mestni občini Maribor.

Kaj bi se po izvedbi projekta spremenilo, izboljšalo?

Udeleženci bodo preizkusili drugačen način razvijanja moči, vzdržljivosti, koncentracije, koordinacije, gibčnosti in vztrajnosti. Vadbe so strukturirane tako, da delujejo vzpodbudno na zdravje in zmožnosti telesa ter stabilnost uma, kot tudi ravnovesje hormonov. Namenjene so vsem, ne glede na fizično zmogljivost ali izkušnje in starost. Hvala, da omogočate lepši svet tudi tistim, ki jim to ni vsak dan omogočeno.Vrednost projekta: 20000 €

Izvorno je predlagateljica navedla vrednost 19.000 eur. Po mnenju komisije je tudi v limitni vrednosti 20.000 eur mogoče zelo omejena izvedba tega projekta zaradi visokih stroškov digitalnih tabel in njihovega vzdrževanja. Verjetno bo potrebna selekcija lokacij.  • Datum objave 28. 01. 2022


    Začeli izvajanje projekta

    Projekt je predviden za izvedbo v letu 2022.

  • Datum objave 21. 06. 2022


    Izvajamo