Ta naložbeni projekt je bil označen kot neizvedljiv in ni dosegel faze glasovanja.

Gre za projekt mednarodnega festivala računalniških umetnosti avtorice Petre Kapš. Festival se dogaja preko Mladinskega kulturnega centra, kjer zatrjujejo, da imajo za to vsa potrebna dovoljenja od pristojnih služb MOM, ki so zadolžene za uporabo javnih prostorov (UKM za to ni zadolžen. Glasbena podlaga ni stalna in se bo v decembru zamenjala z novo.


PODHOD ROTOVŠEGA TRGA

civilna iniciativa mesta MB civilna iniciativa mesta MB  –  30. 10. 2020  –  Območje 2

Zakaj ta predlog? Katero temo, težavo oz. izziv projektni predlog naslavlja?

V podhodu Rotovšega trga se že dalj časa 24/7 predvaja posnetek, na katerem je posneto hreščanje, pokanje in trušč. Tem zvokom, ki se predvajajo bi res težko rekli glasba, poleg tega se pri predvajanju posnetka ne upošteva omejitve jakosti/glasnosti, ki jo dovoljuje zakonodaja. Zvočniki so postavljeni preveč na gosto (na 4 metrih so 4 na eni strani in enako na drugi strani podhoda, skupno 8 zvočnikov, ki so nastavljeni na maximalno glasnost).

 

Kaj konkretno predlagate? Kaj je bistvo vašega predloga? Kaj se bo zgodilo?

Izboljšanje kvalitete prehoda skozi podhod Rotovšega trga, zdaj je prečkanje podhoda na koncu Rotovškega trga milo rečeno grozna in moteča izkušnja.

Kako naj bi se projekt izvedel? Katere aktivnosti bi bilo treba izpeljati?

Odstranitev zvočnega predvajanja v podhodu Rotovšega trga

odstranitev zvočnikov iz podhoda Rotovšega trga

Kje konkretno naj bi se projekt izvajal?

podhod Rotovšega trga

Kaj bi se po izvedbi projekta spremenilo, izboljšalo?

Prebivalci mesta Maribor in turisti bi se lahko sprehodili čez in skozi Rotovški trg brez preglasnega hreščanja in pokanja iz zvočnikov, ki so nameščeni pregosto in nastavljeni na preglasno predvajanje zvoka, ki je moteč in odbijajoč


Če želiš komentirati, se moraš vpisati ali registrirati.
    Nima definiranih mejnikov