Ta projekt ni bil izglasovan.

Dan mini "cirkusa" v Novi vasi

Tanja Cvitko Tanja Cvitko  –  22. 05. 2022  –  Območje 4
Vogal ulic Staneta Severja in Matije Murka
Vogal ulic Staneta Severja in Matije Murka

Zakaj ta predlog? Katero temo, težavo oz. izziv projektni predlog naslavlja?

Desni breg Drave je zaradi centralizacije kulturne infrastrukture in vsebin podhranjen s kulturnimi dogodki. Eni izmed najbolj atraktivnih dogodkov, ki privlačijo številno publiko, so performansi uličnega gledališča. Meščani to dokazujejo v času Festivala Lent in Vilinskega mesta, ko se številno udeležujejo predstav in nastopov uličnih umetnikov v javnem prostoru, v centru mesta.

Kaj konkretno predlagate? Kaj je bistvo vašega predloga? Kaj se bo zgodilo?

Na travnati javni površini na vogalu ulic Staneta Severja in Matije Murka, ki je obdana s stanovanjskimi bloki, predlagamo dan mini "cirkusa", oziroma nastope izbranih uličnih umetniških kolektivov: klovnov, žonglerjev, artistov in cirkusantov, ki bodo zanimivi tako odrasli kot otroški publiki. Lahko se izpelje tudi konkretna ulična predstava ali več njih, z eno, dvema ali več ponovitev. Projekt vrednotimo na 3.000 EUR.

Kako naj bi se projekt izvedel? Katere aktivnosti bi bilo treba izpeljati?

1) Dogovor ali vsaj posvet z organizatorji, ki imajo izkušnje z organizacijo in izvedbo dogodkov takšne narave (vsaj Narodni dom Maribor in društvo Hiša) in razmislek o izvajalcih (npr. gledališče Ane Monro, EX-teater ali drugi domači in tuji umetniki). 2) Priprava terena v dogovoru z izbranimi izvajalci. 3) Ustrezne promocijske aktivnosti. 4) Izvedba dneva mini "cirkusa".

Kje konkretno naj bi se projekt izvajal?

Na travnati javni površini na vogalu ulic Staneta Severja in Matije Murka.

Kaj bi se po izvedbi projekta spremenilo, izboljšalo?

Gosto naseljena stanovanjska soseska bi na odprtem javnem prostoru prvič dobila živahen, atraktiven, vesel, festivalskem dnevu podoben dan.Vrednost projekta: 3000 €

Predlog je izvedljiv. V primeru izglasovanja se izvede javno naročilo za določeno vrednost na predlagani lokaciji.