Ta naložbeni projekt je bil označen kot neizvedljiv in ni dosegel faze glasovanja.

Celotno območje bo deležno celovite prenove, ki se že izvaja, zato se posamezni posegi ne bodo izvajali.


Poslikava stopnišča od vrtca Pristan do Lenta

Tanja Cvitko Tanja Cvitko  –  25. 06. 2022  –  Območje 2
Prejšnje in trenutno stanje stopnišča od vrtca Pristan do Lenta
Prejšnje in trenutno stanje stopnišča od vrtca Pristan do Lenta

Zakaj ta predlog? Katero temo, težavo oz. izziv projektni predlog naslavlja?

Predlog naslavlja vztrajno vandalizirano in propadajoče stopnišče na Lentu, v Židovski četrti, ki povezuje promenado Lent z vmesno ploščadjo, kjer se nahaja vrtec Pristan in Židovska ulica. Okoliš, z garažami vred, je grozljive podobe in celo življenjsko nevaren zaradi razpadajočih stopnic, ki jih pogosto uporabljajo mali uporabniki vrtca. Predlagamo vizualno osvežitev stopnišča, medtem ko čakamo na celostno obnovo Lenta.

Kaj konkretno predlagate? Kaj je bistvo vašega predloga? Kaj se bo zgodilo?

Na površinah stopnišča predlagamo ustvarjalne talne in stenske poslikave, oziroma vizualne intervencije, kot jih je mikrolokacija že imela, zahvaljujoč umetniški skupnosti GT22. Predlog vrednotimo na 5.000 EUR.

Kako naj bi se projekt izvedel? Katere aktivnosti bi bilo treba izpeljati?

Javni poziv ustreznim izvajalcem. Morebitna kuratorska ali svetovalna vloga umetniške skupnosti GT22. Morebitna ustvarjalna vključitev pedagoških delavcev in malih uporabnikov vrtca Pristan, oziroma vsaj njihovih predlogov, saj se z mikrolokacijo identificirajo zaradi bližine vrtčevskega igralnega parka. Čiščenje grafitov in ustrezen premaz za podlago pred nanosom ustreznih barv za poslikave. Določitev časovnice izvedbe.

Kje konkretno naj bi se projekt izvajal?

Stopnišče od vrtca Pristan do Lenta.

Kaj bi se po izvedbi projekta spremenilo, izboljšalo?

Barvno vizualna popestritev umetniške soseske v središču mesta, ki povezuje obrežje Drave z Židovskim trgom. Osvežena ustvarjalna podoba pretočne mikrolokacije, ki je v sramotnem stanju.