Postavitev klopi, fontane ali pitnika in košev na zelenici v središču Limbuša

Maja Viher Maja Viher  –  27. 06. 2022  –  Območje 3
Pitnik
Pitnik

Zakaj ta predlog? Katero temo, težavo oz. izziv projektni predlog naslavlja?

Sladoledarna Lastovka nas v Limbušu že nekaj let razvaja s svojo sladoledno ponudbo. Žal je njena lokacija povsem neprimerna, saj stoji na ostrem ovinku ceste. Ljudje, ki so pravkar kupili sladoled se nimajo kam usesti, da bi sladoled v miru pojedli. V Limbušu prav tako manjka površin, kjer bi se lahko ljudje usedli in počivali.

Kaj konkretno predlagate? Kaj je bistvo vašega predloga? Kaj se bo zgodilo?

Predlagam postavitev dveh klopi, manjše fontane ali pitnika in košev na parceli nasproti sladoledarne Lastovka, da se bodo lahko ljudje, ki so kupili sladoled usedli in ga sproščeno in varno pojedli. S postavitvijo fontane ali pitnika bi zagotovili tudi dostop do vode, ki je po sladkanju s sladoledom pogosto potrebna, sploh pri mlajših obiskovalcih. Klopi, pitnik in koše bi lahko uporabljali tudi drugi prebivalci, ki si želijo postanka.

Kako naj bi se projekt izvedel? Katere aktivnosti bi bilo treba izpeljati?

Projekt bi se izvedel tako, da bi skupaj z urbanistom preučili parcelo nasproti Lastovke in se odločili za primeren poseg in postavitev vsaj dveh klopi, fontane ali pitnika in košev.

Kje konkretno naj bi se projekt izvajal?

Projekt bi se izvajal v katastrski občini Limbuš (661), na parceli št. 989/8, ki je v lasti MOM.

Kaj bi se po izvedbi projekta spremenilo, izboljšalo?

Po izvedbi projekta bi lahko prebivalci, ki so si kupili sladoled v Lastovki, slednjega pojedli na urejenih in za to namenjenih klopeh v bližini. Seveda bi se lahko klopi uporabljale tudi za druge prebivalce, ki niso kupili sladoleda, vendar želijo zgolj malce posedeti.Vrednost projekta: 12000 €Nima definiranih mejnikov